Reacties van leerlingen

Henk Heineke.: “Ik stel er prijs op een ieder te laten weten dat Ad mij geweldig heeft bijgestaan in mijn muzikale ontwikkeling op de altsax. Buitengewoon relaxed en kundig en enthousiasmerend. Ik kan zijn begeleiding iedereen van harte aanbevelen.

Ingrid M.: “Altijd leuk om naar saxofoonles te gaan. Ad komt met leuke uitdagingen om me verder te ontwikkelen. Maar is ook helemaal enthousiast als ik zelf een wens of idee heb. Het improviseren is superleuk. Laagdrempelig en moeilijk tegelijk. Ad kan goed improvisatieles geven, vind ik. Ik word steeds enthousiaster en durf steeds meer, terwijl ik nog ontzettend veel moet leren.

Arjan K.:”Je kunt je geen betere saxofoonleraar wensen dan de gerenommeerde Jazz-saxofonist en componist Ad Colen: zijn lessen gaan van houding en embouchure tot en met het improviseren op akkoordenschema’s waarbij hij steeds inzoomt op wat voor jou op dat moment belangrijk is om verder te komen. Bovendien brengt hij zijn eigen muzikale bevlogenheid over waardoor saxofoon spelen voor mij steeds boeiender is geworden. En, ook niet onbelangrijk, Ad is een heel fijn mens waar ik elke keer weer graag naartoe ga”.

Rob L.:”Persoonlijke benadering. Gerichte coaching wat betreft timing, opvatting.Serieuze aanpak, met aandacht voor de persoonlijke wensen van de leerling. Ontspannen sfeer. Docent heeft een grote kennis van klassiek tot lichte muziek. Lichte muziek in de breedste zin van het woord: jazz, pop, blues, rock, funk,Plezierige manier van lesgeven.Zorgt voor goed studiemateriaal: eigen notaties van muziek of anders ruime kennis van lesmateriaal.Heeft veel kennis van jazzsongs en van artiesten die deze muziek hebben uitgevoerd. tips over softwarematige hulpmiddelen, zoals ‘Transcribe’.

Marjon O.:”Ik vind je een vriendelijke en geduldige docent en de lessen zijn tot nu toe gevarieerd”..